Vuonna 1906 perustettu Jaakkima, Lahdenpohjan ja Lumivaaran perinteitä ja kulttuuria vaaliva pitäjälehti.

Jo joutui armas aika!

Jo tätä suvea on odotettukin (eikä ihan varma voi olla vieläkään). Terveiset Karjalasta lukijamatkalta. Meitä oli 33 henkeä vierailemassa sukujemme sijoilla. Iloisia onnistumisia oli useita, paikat löytyivät. Murheellista oli kuitenkin se, ettei Kalksaloon päässytkään; lahdenpohjalaiset veneet eivät vielä olleet vesillä ja Tervussa oli stoppi-STOI, jalankaan ei saanut saarelle puomin taakse mennä. Sankarihautoja kunnioitimme käynneillämme ja Huuhanmäen uuteen matkailukohteeseen tutustuttiin… näistä lisää elokuussa.

Katsokaa tästä numerosta tarkkaan lukijatapaamisen aika ja paikka – sielhä myö vällee tavataa? Tule myös pitäjätorille yhteisosastollemme kyselemään sukujuuria ja suvun paikkoja ja ostamaan mainioita seurojemme tuotteita! Ensi vuoden seinäkalenteri on työn alla ja tulee myyntiin torille.

Lahdenpohjan kirjan toimitustyö on päätöksessä ja kirjan taitto käynnissä. Se valmistuu Suur-Jaakkimalaisten Öitseihin lokakuussa. Kirjaa saa ennakkotilata Jyväskylässä.

Jaakkiman hautausmaa-asioita vievät eteenpäin Jaakkimalaisten Seura ja Suur-Jaakkimalaiset yhteisvoimin Matti Tiilikan johdolla. Kokoamme tietoa hautapaikkojen sijainneista niin sankari- kuin siviilihautausmaalla. Pyydämme myös lähettämään valokuvia kummaltakin hautausmaalta lehden toimitukseen.

Iloista kesää ja ilahduttavia jälleennäkemisiä
toivotan kaikille teille, perinnelehtemme hyvät lukijat !

Ystävällisesti palveluksessanne,
Tea

FILLARIMUISTOJA

Radionostalgiaa ja herkuttelua

Synnyinkotini siellä Harvion Kilpiinniemessä oli sijainniltaan sellainen, ettei polkupyörä ollut se kaikkein kätevin kulkuneuvo – ajokelpoiselle kylätielle oli reilusti matkaa. Kilpiinniemestä liikuttiinkin laivalla, soutaen, hevosella, hiihtäen ja maailmankuululla apostolin kyydillä.

Romuliikkestä löydetyn Hermes-pyörän uusi elämä.

Laatokan lankku jalostaa

Lahdenpohjassa sahattua puuta

Yrityksen vuosituotanto on nyt noin 30000 kuutiometriä höylätavaraa.

Laatokan Lankun tuotantolaitokselta Tarnalasta melkein näkee Iijärven metsiin, sillä linnuntietä Jaakkiman puolelle on reilut kymmenen kilometriä.

Parikkalan Tarnalassa toimiva Laatokan Lankku Oy on rajan takana sijaitsevien Jaakkiman ja Kurkijoen alueen metsien suurin jatkojalostaja. Laitoksen pihaan tulee Venäjältä keskimäärin 3-4 rekkakuormallista sahatavaraa joka päivä.

Lue koko artikkeli!

Ota yhteyttä!

puh. 050 440 6109
aineisto@jaakkimansanomat.fi

Yhteystiedot

Hinnat

Kotimaahan kesto 30 €,
vuosi 35 €
ulkomaille kesto 35 €,
vuosi 40 €
irtonumero 5€
lahjatilaukset 26 € kotim.
ja 31 € ulkom.
(kotimaahan hinnat sisältävät alv)

ILMOITUSHINNAT:
1.00 €/pmm (sis. alv)

OLKIHATTU

Souturetki Otsoisista kaupunkiin

Ja niin tuli lauantaiaamu. Jo varhain aamulla sonnustauduimme matkalle. Vene oli puhdistettu kalastuksessa kertyneistä roskista. Se oli pieni ja kätevä soutuvene. Taisi olla serkkuni ensimmäinen omin päin tekemä. Hänestähän kehittyi sitten kuuluisa venemestari Sortavalassa ja sen ympäristössä niittäen mainetta Amerikkoja myöten ja voittaen monet palkinnot ja mitalit näyttelyissä.

Aamukosteudessaan heräävä kevätkesän luonto oli kauneimmillaan meidän lipuessa läpi Uiton salmen. Siitä kaarto vasemmalle, missä aukenikin laaja Palonselkä. Oikealla häämötti aava meri kalliosaarten lomitse.

Lue koko artikkeli!

Kysymys lukijoille:

Onko Laatokka-pyörämerkillä mitään tekemistä Osuusliike Laatokan kanssa? Osuusliike Laatokka aloitti toimintansa vuonna 1938. Talvisota alkoi seuraavana vuonna – olisiko mahdollista, että pyörät jäi tekemättä Laatokka-merkillä?

Suomen vanhojen pyörien yhdistys WANHAT VELOT eivät ole keksineet LAATOKKA-pyörän tilaajaa tai valmistajaa. Tuo toinen merkki SAVO KARJALA, sen tilaaja on tiedossa.

Vastauksia odotetaan lehden toimituksessa.

JS 02/2017 03/2017 artikkelit:

Linkkejä

TOIMITUS:

Päätoimittaja Tea Itkonen
Vaskenvalajankatu 33
06100 Porvoo
puh. 050 440 6109

AINEISTON POSTITUS:

Postiosoite ilman postimerkkiä
(Lehti maksaa postimaksun):
Jaakkiman Sanomat
OMAVASTAUS
Tunnus 5000043
01003 VASTAUSLÄHETYS

JULKAISIJA JA KUSTANTAJA:

Jaakkiman Seudun
Perinneyhdistys ry.
Aino-Maija Alkula, pj.
puh. 040 820 3289
ISSN 0786-4949
Voit tilata lehden joko kesto- tai vuositilauksena,
mutta myös yksittäisen irtonumeron, jos kiinnostut jostakin erityisestä artikkelista.
Artikkelit ovat lyhennettyjä sekä etusivulla että nettilehdessä (JS makupaloja).
Artikkelit ovat julkaistu kokonaisuudessan vain sanomalehdessä.
Sanomalehdessä painettujen artikkelien otsikot ja kirjoittajat löydät nettilehdistä: